Cacao uit het bos

Al onze cacao wordt op een duurzame manier verbouwd in het bos. Dit noemen we agroforestry (meerdere gewassen worden per stuk land verbouwd). Agroforestry, a.k.a. boslandbouw, heeft een aantal voordelen voor mens, dier en milieu.

Door agroforestry: 

    • Haal je CO2 uit de lucht 
    • Krijg je een vruchtbaardere bodem
    • Is er meer biodiversiteit
    • Is de lucht frisser en het water schoner

Gelukkige boeren

In de chocolade-industrie is er veel te doen aan eerlijke prijzen voor boeren en het voorkomen van uitbuiting. Wij kopen onze bonen in bij leveranciers die al deze kernwaarden hoog in het vaandel hebben staan. Met elke boer is een persoonlijke en eerlijke relatie. We streven ernaar om onze producten zo eerlijk mogelijk te maken en de boeren blij te maken!

 

Duurzaamheid & Zero waste

Al onze ingrediënten zijn duurzaam geproduceerd. En onze verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar. Dit is belangrijk voor ons. We hebben één planeet en daar moeten we zuinig op zijn.

 

De Haagsche Cacaofabriek streeft ernaar om zo min mogelijk afval te produceren. In elke stap van ons proces bekijken we zorgvuldig hoe we ons afval kunnen verminderen. Zo hergebruiken we cacaoschillen, die normaal gesproken worden weggegooid, in nieuwe producten met behoud van de hoogste kwaliteitsnormen.

Sociaal ondernemerschap & groene logistiek

Wij stellen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat om in ons bedrijf te werken. Zo kunnen zij ervaring en vertrouwen opdoen die hen verder helpen in hun leven. Een deel van ons verpakkingsproces wordt gedaan door volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wij werken met logistieke partners die fietsleveringen doen en, indien niet mogelijk, auto’s gebruiken die op groen gas rijden. Dit vermindert onze ecologische voetafdruk met wel 60%.

 

Hoogste kwaliteit

Omdat we alleen de beste biologische ingrediënten gebruiken, smaken onze producten buitengewoon. In tegenstelling tot supermarktchocolade – waar goedkope ingrediënten zorgen voor een minder smaakvolle reep – gaan wij voor de hoogste kwaliteit. En dat proef je!

Handgemaakte Chocolade

Dusk chocolade wordt gemaakt van boon tot reep. Ambachtelijk geproduceerd in kleine batches.

We beginnen met het handmatig sorteren van de bonen tot aan de hoogste kwaliteitsnormen is voldaan. We branden de bonen heel kort om er zeker van te zijn dat de beste smaken ontstaan. Vervolgens ontdoen we de bonen van hun schillen zodat er cacao nibs overblijven. Deze nibs worden vervolgens gedurende 24 uur onder granietstenen verfijnd terwijl suiker en cacaoboter worden toegevoegd. De chocolade blijft minimaal 3 weken rusten om de smaken te laten ontwikkelen.

De afgewerkte chocolade wordt vervolgens in vormen gegoten en in de koelkast gekoeld. De laatste stap is het inpakken in de verpakking. 

Nu is de reep klaar voor jou!

Duurzame ingrediënten

Cacao: Costa Rica Nahua Maleku, Honduras Mayan Red XOCO, Madagascar Mava Ottange, St. Vincent & The Grenadines, Haiti PISA, Dominican Republic Öko Caribe, Dominican Republic Zorzal

Rietsuiker: Biologisch, Fair Trade

Dadelpoeder: Biologisch, Tomoor, Saudi Arabië

Cacaoboter: Certified Organic QCS, Equador

Zeezout: Maldon zeezout

Formerly known as Dusk

De Haagsche Cacaofabriek is begonnen als Dusk Chocolate. Een chocoladebedrijf gevestigd in Den Haag, Nederland. Opgericht door twee vrienden die elkaar al meer dan 30 jaar kennen. 

Na een solide basis te hebben gelegd is Dusk verder gegaan als De Haagsche Cacaofabriek. Dezelfde heerlijke chocolade in een nieuw Haags jasje.